Om Vålamagasinet

Om oss


Det här är Vålamagasinet

Vålamagasinet är en inredningsbutik med ett brett och spännande sortiment i Bolandcity, Uppsala.

Med inspiration från hela världen har vi samlat ett utbud av färg, form, funktion och kvalitet i vår utställning på 1800 kvm där vi visar en blandning av internationell och skandinavisk design.

Vårt sortiment består idag av ca 150 välkända varumärken där vi valt alla produkter med omsorg.

Intresset för design gör att vi ständigt håller koll på aktuella nyheter och närvarar vid mässor för att hitta nya trender och spännande produkter. Vi släpper aldrig kraven på kvalitet och äkthet.

Vår kunniga personal hjälper gärna till med tips och råd när du ska inreda ditt hem. Vår ambition är att alltid erbjuda ett tryggt köp med bra service.

Dina rum och våra möbler blir en oslagbar kombination. Välkommen in och låt dig inspireras!

Möbler sedan 1896

Vålamagasinets historia började redan 1896 då Östervålabon O E Nordin började sälja möbler, leksaker och husgeråd men framför allt Östervålastolar, därav namnet.

Sju år senare fick Vålamagasinet en ny ägare, målarmästare Jonsson.

1905 tog Östervålabon Per Larsson, mer känd som Våla-Lasse, över verksamheten. Han hade först planer på att emigrera till Amerika men via en vän fick han höra att Vålamagasinet var till försäljning. Affären kostade ungefär lika mycket som Amerikabiljetten så han blev kvar i Uppsala och drev Vålamagasinet fram till 1937, då han överlämnade verksamheten till svärsonen Olof Swedling.

Affären låg på Vaksalagatan 18, intill marknadsplatsen Feithska tomten. 1975 drabbades butiken av en stor brand där byggnaden totalförstördes. Efter branden flyttade Vålamagasinet till Vaksalatorg där man fortsatte att förse generationer av Uppsalabor med möbler och husgeråd.

År 1996 så tog familjen Pettersson, med ett långt förflutet inom möbelbranschen, över Vålamagasinet och det drivs idag som ett familjeföretag där Michael Pettersson är ansvarig.

Mycket har förändrats genom åren, men känslan för hållbara trender och tidlösa produkter har följt med sedan starten. Vår vision är att skapa en inspirerande butik med ett brett och spännande sortiment.

Kundservice / Personal


Telefon:

Hitta till oss